Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagody pasteryzowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: jagody pasteryzowane

Jagody świeże ,myjemy i dokładnie odsączamy a następnie układamy do słoików i zasypujemy cukrem.Słoiki szczelnie zamykamy i wkładamy do dużego garnka z gorącą wodą i pasteryzujemy ok 20 min w tem 85 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.05.2012 15:37
mniam
Anna152 09.05.2012 15:37
mniam
Joanna108
Joanna108 13.03.2012 19:26
takie są najlepsze
Magdalena80 21.12.2011 16:53
pyszne
Krystyna32 30.04.2011 17:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak