Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane serduszka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
truskawki
maliny świeże
jagody
cukier brązowy
białko

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane serduszka

Owoce umyć( mogą być mrożone ale odcisnąć sok). DElikatnie wymieszać. Ciasto rozwinąć wycinać foremkami serduszka. Układać owoce przykryć kolejnym wyciętym serduszkiem. Dokładnie zlepić. Posmarować roztrzepanym białkiem posypać cukrem brązowym. Wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak