Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
wątroba drobiowa 40 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet.

Mięso pokroic na kawałki,podsmażyc na patelni.Warzywa pokroic na kawałki wrzucic na patelnię do mięsa i podlac wodą.Dalej dusic.Jak warzywa trochę się podduszą dodac cebulę.Doprawic solą i pieprzem.Gdy wszystko będzie już miękkie odstawic do wystudzenia.Wątróbkę sparzyc w nie osolonej wodzie.Wszystko razem mielimy.Do masy dodajemy majeranek,2 jajka oraz sól i pieprz.Masę wkładamy do formy i pieczemy około 1,5 godziny w temp.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.10.2011 16:14
z pewnościa smaczny
ziutula
ziutula 26.08.2011 11:42
smacznie się zapowiada...
matii6 10.07.2011 19:04
domowy najlepszy,,
justka 16 13.04.2011 11:19
smaczne
Krystyna32 18.02.2011 09:25
extra przepis !
Henryka2 17.02.2011 17:20
Ciekawy pasztet z samej karkówki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak