Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe fondue z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser topiony
żółty ser 10 dag
czosnek ząbek
gałka muszkatułowa
brokuł różyczka
bagitka 1/2
sól
pieprz
wino białe wytrawne 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe fondue z warzywami

Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, osączyć i posiekać. Plasterki sera topionego pokroić w kostkę. Twardy ser zetrzeć. Do rondelka z grubym dnem wlać wino i dodać sery. Całość podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż ser się rozpuści. Do masy serowej dodać brokuł, przyprawić. Ceramiczny kociołek natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku, przelać do niego masę serową i ustawić na podgrzewaczu. W masie serowej maczać kawałki bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 28.09.2011 08:42
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak