Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fiona

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem truskawkowy do posmarowania
kremówka 0,5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
śnieżki 2
czerwone galaretki 2
baton 3 kokosowa
ciepłe lody 32 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Fiona

Upiec biszkopt z 4 jaj.
Po wystygnięciu zdjąć skórę z biszkoptu, posmarować dżemem truskawkowym. Na dżem ułożyć ciepłe lody z lidla 32 sztuki.
Ubić kremówkę pół litra, dodać gęstniejącą żelatynę (1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody) 3 batony Princessa kokosowe w białej czekoladzie, zetrzeć na tartce o dużych oczkach i dodać do ubitej śmietany, wymieszać.
2 śnieżki przygotować według przepisu (mleko najlepiej zagotować i wystudzić), dodać do śnieżek 2 tężejące czerwone galaretki i zmiksować. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 18.06.2011 11:04
Ciekawe
iwona332 01.12.2010 00:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak