Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 20 g
jajko 2 szt
mąka 50 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie

Masło utrzeć, dodawać żółtka, ucierać. Ubić pianę z białek. Wykładać na żółtka partiami pianę i mąkę, posolić, wymieszać. Gdy jest ciasto za rzadkie dodać mąki. Łyżką zanurzoną we wrzącej wodzie nabierać ciasto i kłaść małe, podłużne kluseczki na wodę. Zagotować pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 15.07.2011 12:38
Bardzo lubię takie kluseczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak