Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z mięsa mielonego.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
marchew 3 sztuki
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jaja 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 słoiczek
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z mięsa mielonego.

Warzywa zetrzec na tarce jarzynowej. Warzywa,mięso,sól,pieprz,1 jajo,trochę bułki tartej wymieszac.Z masy formowac paluszki,obtaczac w jajku i bułce tartej.Smażyc na oleju.Przełożyc do garnka,zalac wodą.Zagotowac.Dodac przecier wymieszany z odrobiną wody i mąką.Przyprawic solą oraz pieprzem.Dodac bazylię i oregano.Zagotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.09.2011 20:59
świetne
Robert10 04.09.2011 20:45
ekstra
alaaa 01.07.2011 19:41
świetny przepis
bami 09.06.2011 12:18
Bardzo interesujące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak