Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 75 dag
mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier 30 dag
jaja 5
skórka pomarańczowa 5 dag
rodzynki
kasza manna 2 łyżki
puder cukier
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z bakaliami

Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem dodać 10 dag cukru wyrobić ciasto 1/3 ciasta wyrobić z kakao schłodzić,jasnym ciastem wyłożyć formę zrumienić ,twaróg zmiksować z żółtkami ,masłem i resztą cukru wymieszać z ubitą pianą z białek manną i bakaliami.Masę serową wyłożyć na spód na górę ułożyć kratkę z ciemnego ciasta,włożyć do nagrzanego piekarnika piec w temperaturze 180*C około 1 godziny polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.11.2011 07:54
pysznosci
Patrycja33 24.06.2011 11:29
bardzo dobry
MAR3STA 18.03.2011 15:44
świetny sernik:)
m1monika 17.02.2011 16:33
uwielbiam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak