Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 10 dag
plaster szynki 10-15 dag
sok z cytryny
oliwa 1 łyżka
cynamon 1/2 łyżki
sałata
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z szynką

Jabłko umyj, nie obieraj, wydrąż gniazdo z nasionami, pokrój w grube plastry i skrop sokiem z cytryny. Plaster szynki posmaruj oliwą. Obłóż go plasterkami jabłka i posyp cynamonem. Zawiń mięso w folię aluminiową i piecz ok.10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 150 st. Liście sałaty porwij na małe kawałki, posól, skrop octem jabłkowym. Podaj z szynką i jabłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak