Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirowa nalewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl.
spirytus 1 2/3 szkl.
Szafran nitki Prymat szczypta
woda 1/2 litra
imbir 2 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: imbirowa nalewka

Imbir obrać ze skóry i zetrzeć. Wodę zagotować z cukrem, dodać starty imbir, wymieszać, wlać do butelki, zakręcić i pozostawić na 24 godziny. Przecedzić przez gazę, połaczyć ze spirytusem i szafranem, wlać do butelek, zamknąć, trzymać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu przez kilka miesięcy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak