Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sosik z kaparami do ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa
sól
pieprz
śmietana 18-procentowej 1 op
indyk 300 g
kapary 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sosik z kaparami do ryżu

Piersi umyć, osuszyć i pokroić na kwadraty, podsmażyć na oliwie, posypać solą, pieprzem i papryką. Dodać śmietanę 18% i kapary. Pozostawić na ogniu kilka minut. Jeśli będzie sos za rzadki dodać mąkę. Gotowym sosem polewamy makaron świderki lub kokardki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak