Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń mielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 80 dag
jajko 1
śmietana kremówka 3/4 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
mleko
tłuszcz do formy
sól
musztarda 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
pieprz mielony
cebula 3 łyżki
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń mielona

Chleb namoczyć w mleku ,odcisnąć ,mięso wyrobić z chlebem,czosnkiem, cebulą i jajkiem ,doprawić solą i pieprzem ,potem uformować i włożyć do natłuszczonej formy.Śmietanę ubić i wymieszać z tartą bułką ,musztardą i ziołami ,parmezanem dobrze wymieszać i posmarować tą mieszanką pieczeń.Piec około20 minut w temperaturze 175*C. a następnie jeszcze 20 minut w 200*C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 18.03.2011 15:40
szkoda, że nie ma zdjęcia tych wspaniałości;)
m1monika 20.02.2011 20:16
interesująca jest ta pieczeń
halina17 17.02.2011 14:52
smaczna pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak