zieleniatka

zieleniatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1/2 główki
  • jaja ugotowane na twardo

    2 szt
  • oliwa

    5 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • duża garść posiekanej zieleniny

  • sól

  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany upiec w piekarniku,obrać ze skórki i przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę lub praskę. Czosnek zmiażdżyć, zetrzeć na tarce lub posiekać, wymieszać z oliwą, octem, sola i posiekaną zieleniną, połączyć z pure bakłażanowym.Jajka posiekać, wymieszać z masą bakłażanową, ewentualnie doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

28.05.2012 08:09
fajne

Emilia21

23.10.2011 10:19
super

Emilia21

23.10.2011 10:19
super

Joanna108

04.03.2011 17:24
świetne !!!

rosik93

17.08.2010 13:01
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat