Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zieleniatka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1/2 główki
jajko ugotowane na twardo 2 szt
oliwa 5 łyżki
ocet winny 2 łyżki
duża garść posiekanej zieleniny
sól
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: zieleniatka

Bakłażany upiec w piekarniku,obrać ze skórki i przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę lub praskę. Czosnek zmiażdżyć, zetrzeć na tarce lub posiekać, wymieszać z oliwą, octem, sola i posiekaną zieleniną, połączyć z pure bakłażanowym.Jajka posiekać, wymieszać z masą bakłażanową, ewentualnie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.05.2012 08:09
fajne
Emilia21 23.10.2011 10:19
super
Emilia21 23.10.2011 10:19
super
Joanna108
Joanna108 04.03.2011 17:24
świetne !!!
rosik93 17.08.2010 13:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak