Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciągnące paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 3 op.
mąka 4 łyzki
jajko 2 szt.
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
olej do smażenia 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ciągnące paluszki

Ser pokroić w słupki. Jajka ubić z mlekiem. Oddzielnie przygotować na talerzykach mąkę i bułkę tarta. Na patelni rozgrzać olej. Ser panierować w mace, jajku, na końcu w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, na złoty kolor. Po usmażeniu wyłożyć na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podawać z dipami lub konfiturą z żurawiny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.08.2011 20:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak