Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko tłuste 1 l
kasza manna 9-10 łyżek
rodzynki 1 garść
żurawina 1 garść
obrane migdały 1 garść
miód 2 łyżki
sól
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 600 ml
powidła 1 z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: legumina migdałowa

Rodzynki, żurawinę i migdały posiekaj. Mleko zagotuj, wsyp kaszę mannę, mieszaj trzepaczką. Po minucie gotowania dodaj rodzynki, żurawinę i migdały, zagotuj. Po 2 minutach dodaj miód i szczyptę soli, wymieszaj. Przełóż do salaterek opłukanych zimną wodą.
Sos: Ugotuj budyń w podanej większej ilości mleka (sos musi być rzadszy i mieć konsystencję śmietany). Polej kaszę manną, udekoruj powidłami. Legumina jest pyszna na zimno i gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 10.03.2011 11:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak