Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza po polsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1 szklanka
drożdże 2 dkg
olej 4 łyżki
woda
sól
pieprz
Nadzienie:
pieczarki 1/2 kg
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ser gouda 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pizza po polsku

Pieczarki myjemy oczyszczamy i kroimy w paski lekko podduszamy z dodatkiem masła i oliwy,przyprawiamy solą do smaku i studzimy.Do mąki dodajemy rozkruszone drożdze i wyrabiamy drewnianą łyżką,dodajac stopniowo wodę i oliwę,aż do uzyskania konsystencji ciasta drożdżowego,wsypać szczyptę soli i pieprzu.Jak mamy żaroodporne naczynie smarujemy je oliwą,dno naczynia przykrywamy ciastem o grubości 1/2 cm rozprowadzając je drewnianą łyżką.Powierzchnię obłożyć pieczarkami i posypać startym serem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.09.2012 18:25
smaczna
m1monika 10.02.2012 19:40
smaczna :-)
tomek18 02.04.2011 08:17
pyszność
Daria14 18.02.2011 09:47
trzeba sprubowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak