Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krwisty befsztyk z sosem pieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dag
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
wino białe wytrawne 50 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/3 szklanki
pieprz z zalewy 1 łyżka
sól
rozmaryn 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: krwisty befsztyk z sosem pieprzowym

Polędwicę wołową pokrój na 2- centymetrowe plastry. Na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła usmaż polędwicę na lekko krwisto. Następnie odstaw w ciepłe miejsce.
Z patelni zlej tłuszcz, wlej wino i doprowadź do wrzenia. Dodaj odsączony z zalewy pieprz i słodką śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą do smaku.
Sos gotuj na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Polędwicę podawaj z sosem i gałązkami rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 30.07.2011 16:32
smaczne
Agnieszka/picola 30.07.2011 16:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak