Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka makaronowa z mielonym i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 250 gram
pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
ser 30 dkg
cebula 3 szt
sól
Majeranek suszony Prymat
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka makaronowa z mielonym i pieczarkami

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić i dokładnie wypłukać dusić na patelni z dodatkiem łyżki oleju przez 15 min. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone usmażyć na patelni z niewielką ilością oleju przyprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem i 2 łyżkami keczupu pod koniec smażenia dodać pokrojoną cebulę. Gdy mięso będzie już usmażone mieszamy je z pieczarkami. Gdy makaron będzie już ugotowany odcedzić z wody i wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na makaron kładziemy usmażone pieczarki z mielonym. na koniec ścieramy ser żółty i posypujemy na wierzch zapiekanki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 160*C na !% min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak