Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 25dag
włoszczyzna 1porcja
pomidory 60dag
cebula 1szt
ryż 10dag
natka pietruszki 2łyżki
cukier pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Mięso opłukać i osączyć. Włoszczyznę obrac i opłukać. Mięso i włoszczyznę zalać 8 szklankami wody, posolić i gotować do miękkości. Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Wywar przecedzić, a mięso pokroić w paski i włożyć do przecedzonego wywaru razem z pomidorami, cebulą i cukrem. Ryż opłukać, osączyć i dodać do zupy. Gotować 20min. Posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak