Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany z czerwoną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
bazylia do smaku
tymianek do smaku
NASIONA SLONECZNIKA 3 łyżki
oliwa do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany z czerwoną papryką

Bakłażany myjemy,osuszamy i kroimy w półplastry grubości ok 1cm.Posypujemy solą i odstawiamy na 30minut,potem osączamy z soku,smażymy na oliwie.Z papryk usuwamy gniazda nasienne,miąższ kroimy w kostkę.Cebulę obieramy kroimy w piórka.Do bakłażana dodajemy paprykę,cebulę i roztarty ząbek czosnku.Doprawiamy cukrem,pieprzem i ziołami.Dusimy pod przykryciem do miękkości.Prażymy słonecznik bez tłuszczu,dodajemy do warzyw,mieszamy (już nie smażymy)i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 17.02.2011 13:19
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak