Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka ze słoniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
słonina 1 kg
cukier waniliowy 2 sztuki
jaja 5 sztuk
proszek do pieczenia łyżka 2
jodurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka ze słoniny

1. Słoninę pokroić w kostkę. Uskwarzyć. Skwarki przemielić przez maszynkę.
2. Z pozostałych składników ugnieść ciasto (niestety podane proporcje są przeze mnie podane na oko – tak robi moja mama)
3. Dodać przemielone skwarki.
4. Uformować ciasteczka, my mamy taka formę w maszynce do milenia mięsa, wtajemniczeni wiedza o co chodzi.
5. Piec w piekarniku 45 min na 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.05.2013 19:20
te ciastka mają wyjątkowy smak typowych domowych wypieków
Anna210 10.11.2010 15:19
jestem na nie ;)
polly66 26.07.2010 15:12
w życiu bym nie pomyślała ale ciekawe jak smakuje ;)
Zofia12 02.06.2010 13:33
Przysmak podlaski, ciekawe czy są znane w innych regionach kraju?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak