Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z cannelloni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 16 rur
sos beszamelowy
spleśniały szpinak
wiórki sera żółtego do posypania
lazur zielony 1 op
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z cannelloni

SOS BESZAMELOWY: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 500 ml mleka, parmezan starty, sól, pieprz, gałka muszkatałowa.
Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy;dolewamy zimne mleko i mieszamy (na ogniu) dopóki nie zgęstnieje; na koniec dodajemy ser.
Do formy lub naczynia żaroodpornego wykładamy warstwe sosu beszamelowego i układamy rury (nie gotujemy ich wcześniej) napełnione \"spleśniałym szpinakiem\" (przepis poprzedni). Następnie przykrywamy warstwą sosu beszamelowego. Posypujemy startym żółtym serem, i pokruszonym serem pleśniowym.
Pieczemy 40 minut (ja piekę 20 minut w 200 stopniach w normalnym piecyku, i 20 minut w 180 stopniach w termoobiegu). Podajemy z roszponka, żółtymi pomidorkami i papryką, w sosie miodowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.01.2012 09:48
wspaniałe
anna186 01.03.2011 20:04
pycha
agnieszka214 28.02.2011 15:22
wspaniale
Aida 17.02.2011 14:48
aj tam ciekawe...smaczne :)
Mysiunia 17.02.2011 12:47
ciekawe:)
Aida 17.02.2011 12:28
Serem żółtym i pleśniowym można posypać potrawę na 10 minut przed wyjęciem z piekarnika :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak