Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ratatuja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
kalafior 20 dag
seler naciowy 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
oliwa 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki
ocet jabłkowy 0.5 szkl
rozmaryn 1 szt
tymianek 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kurkuma 1 łyżeczka
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ratatuja

Cukinię i seler naciowy umyć,pokroić w plasterki.Papryki umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w paski.Chili przekroić,usunąć pestki,pociąć w plasterki.Marchewki obrać,opłukać,pokroić w półplasterki.Kalafiora umyć,podzielić na różyczki.Zioła umyć osuszyć posiekać.W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy,wrzucić warzywa,smażyć ok.15minut.Dodać zioła,kurkumę,cukier,ocet i pomidory.Gotować ok.godziny na małym ogniu bez przykrycia,od czasu do czasu7 mieszając.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem,starannie wymieszać.Ratatuję można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 28.02.2011 09:58
Smaczne i zdrowe:)
Robert10 17.02.2011 14:43
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak