Wiosenne śledzie

Wiosenne śledzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 peczek
  • cebulka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • śmietana

    1 szkl
  • pieprz, sól

  • filety śledziowe

    50 matiasy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy zalać mlekiem i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień osączyć z mleka, pokroić w paski i zalać śmietaną. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę ze szczypiorkiem pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć i przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

21.08.2011 11:49
super

berys18

02.11.2010 07:26
lubie śledzie

aga130982

23.09.2010 16:39
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat