Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie w czerwonych buraczkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki starte na tarce(duze oczka) 1 słoik
cebula 15 dag
majonez
pieprz
filety śledziowe 50 matiasy

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie w czerwonych buraczkach

Śledzie skropić sokiem z cytryny, zalać zimną wodą i moczyć ok. 1 godziny. Wyjąć z wody i pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki podzielić na połowę i układać w następującej kolejności: śledzie, cebulę, warstwę majonezu, pieprz, buraczki ze słoika, i dalej pozostałe śledzie, cebulę, warstwę majonezu, pieprz i pozostałe buraczki. Wierzch sałatki udekorować majonezem. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 02.11.2010 07:27
fajnie wygląda
Smakosz6 29.10.2010 12:10
śledziki-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak