Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z Mięsem II

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dag
sól 1 łyżka płaska
olej 1/4 szklanki
woda letnia 3/4 szklanki
pierś z kurczaka 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
pietruszka w/g uznania
pietruszka gotowana 1 sztuka
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z Mięsem II

Ciasto : mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy płaską 1 łyżkę soli. Stopniowo dolewamy 3/4 szklanki ciepłej wody i 1/4 szklanka oleju. Dokładnie zagniatamy ciasto.
Farsz: pierś z kurczaka gotujemy razem z marchewką i pietruszka. Cebulkę dusimy na masełku. Następnie pierś i warzywa mielimy przez maszynkę. Dodajemy uduszoną cebulkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kucharkiem.
Następnie ciasto rozwałkowujemy wycinamy kółeczka szklanką i nakładamy farsz, zalepiamy. Wrzucamy pierozki na wrzątek, gdy wypłyną gotujemy jeszcze około 2 min. Podawać polane masełkiem. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 18.02.2011 15:31
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak