Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina w sosie imbirowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
dymki ze szczypiorkiem 1 szt
Czosnek suszony Prymat do smaku
imbir do smaku
sos sojowy 3 łyżki
bulion 0.5 szkl
olej 0.5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina w sosie imbirowym

Dymkę oczyścić i wraz ze szczypiorkiem posiekać.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Mięso umyć oczyścić z błonek,pokroić w plastry.Włożyć pomiędzy dwa arkusze foli spożywczej,rozbić tłuczkiem.Natrzeć czosnkiem,opruszyć imbirem,solą oraz pieprzem.Na patelni rozgrzać olej,włożyć mięso,zrumienić ze wszystkich stron,przełożyć do rondla.Wlać bulion i sos sojowy,dodać 0.5łyżeczki imbiru.Dusić pod przykryciem ok.2 godz.na małym ogniu,aż mięso będzie zupełnie miękkie.Rozgrzać olej,zeszklić dymkę wraz ze szczypiorkiem.Mięso nałożyć na talerze,polać sosem,posypać dymka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak