Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśna śmietana 1 szkl
pieczarki 50 dag
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
kawałek selera
natka pietruszki
masło 1 łyzka
mąka 1 łyzka
panga 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pieczarkami

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć pieprzem i solą, odstawić na 30 min. Warzywa obrać, wypłukać, zalać 2 niepełnymi szklankami wody, osolić, włożyć liść laurowy i ziele angielskie, gotować do miękkości. Wywar odcedzić, powinna być pełna szklanka, przyprawić. W rondlu rozgrzać masło, obsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Ułożyć rybę na pieczarkach, podlać gorącym wywarem i powoli dusić ok. 20 min. Śmietanę wymieszać z mąką i gałką muszkatołową wlać do rondla z rybą, zagotować. Przed podaniem posypać potrawę natką pietruszki. Podawać z ziemniaczanym pure i wyrazistą w smaku surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.09.2011 13:34
polecam
treonina 03.08.2011 11:25
lubię taką rybkę :-)
Anna141
Anna141 05.05.2011 09:13
bardzo fajny przepis
Grazyna0211 18.02.2011 12:11
zamiast pangi moze byc inna rybka np.morszczuk
berys18 06.02.2011 19:06
fajne połączenie
Adamorek 19.01.2011 15:18
fajnie bo lubię rybkę i pieczarki
Mati13 16.09.2010 20:59
lubie ryby pod kazda postacią:) twoj przepis jest super!
buksiak12 27.08.2010 11:44
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:11
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:34
fajny przepis
kasiurek 09.07.2010 12:28
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak