Ryba z pieczarkami

Ryba z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaśna śmietana

    1 szkl
  • pieczarki

    50 dag
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • kawałek selera

  • natka pietruszki

  • masło

    1 łyzka
  • mąka

    1 łyzka
  • panga

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, oprószyć pieprzem i solą, odstawić na 30 min. Warzywa obrać, wypłukać, zalać 2 niepełnymi szklankami wody, osolić, włożyć liść laurowy i ziele angielskie, gotować do miękkości. Wywar odcedzić, powinna być pełna szklanka, przyprawić. W rondlu rozgrzać masło, obsmażyć oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Ułożyć rybę na pieczarkach, podlać gorącym wywarem i powoli dusić ok. 20 min. Śmietanę wymieszać z mąką i gałką muszkatołową wlać do rondla z rybą, zagotować. Przed podaniem posypać potrawę natką pietruszki. Podawać z ziemniaczanym pure i wyrazistą w smaku surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

13.09.2011 13:34
polecam

treonina

03.08.2011 11:25
lubię taką rybkę :-)

Anna141

05.05.2011 09:13
bardzo fajny przepis

Grazyna0211

18.02.2011 12:11
zamiast pangi moze byc inna rybka np.morszczuk

berys18

06.02.2011 19:06
fajne połączenie

Adamorek

19.01.2011 15:18
fajnie bo lubię rybkę i pieczarki

Mati13

16.09.2010 20:59
lubie ryby pod kazda postacią:) twoj przepis jest super!

buksiak12

27.08.2010 11:44
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:11
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:34
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat