sledziki w oleju

sledziki w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filety Matijas

    6-8 szt
  • cebule

    2 szt
  • ogórki konserwowe

    2-3 szt
  • sok z jednej cytryny

  • olej

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone filety dokładnie posmarować musztardą i skropić sokiem z cytryny z obu stron, wstawić na ok. 1-2 godzin do lodówki. Ogórki konserwowe i cebule pokroić w drobną kostkę, filety przekroić wzdłuż na połowę, a następnie na 2 cm kawałki. Do wyparzonego słoja wkładać warstwy cebula, śledzie, ogórek, ziele angielskie, liść laurowy, łyżkę soku z cytryny, tak aby ostatnim składnikiem była cebula, zalać oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na min. 2 doby. Tak przyrządzone śledzie, tracą przykry zapach i są aromatyczne i kruche.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat