Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sledziki w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filety Matijas 6-8 szt
cebule 2 szt
ogórki konserwowe 2-3 szt
sok z jednej cytryny
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sledziki w oleju

Wymoczone filety dokładnie posmarować musztardą i skropić sokiem z cytryny z obu stron, wstawić na ok. 1-2 godzin do lodówki. Ogórki konserwowe i cebule pokroić w drobną kostkę, filety przekroić wzdłuż na połowę, a następnie na 2 cm kawałki. Do wyparzonego słoja wkładać warstwy cebula, śledzie, ogórek, ziele angielskie, liść laurowy, łyżkę soku z cytryny, tak aby ostatnim składnikiem była cebula, zalać oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na min. 2 doby. Tak przyrządzone śledzie, tracą przykry zapach i są aromatyczne i kruche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak