Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane II

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
pieczarki 20 dag
szczypiorek usiekany 3 łyżki
majonez 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidor 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane II

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę.
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę.
Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni.
Wyjąć żółtka , dodać majonez, pokrojony drobniutko szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem.
Wszystko razem wymieszać.
Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach.
Na półmisek położyć liść sałaty i na tym układać faszerowane jajka. Wierzch ozdobić majonezem i kawałkami pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 01.10.2011 22:14
pycha
Sloneczko222 04.04.2011 20:09
Faszerowane jajka są pyszniutkie:) Bardzo ładna dekoracja:)
Robert10 22.02.2011 09:22
oj zjadłoby się
ben-ka 19.02.2011 15:55
Nie ma to jak jajka:)i ładnie i kolorowo.
Łukasz22
Łukasz22 18.02.2011 12:20
Za raz będę je robił ;) pozdrawiam
ewasylwia 17.02.2011 10:59
fajny przepis
aguus 17.02.2011 10:22
jakie kolorowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak