Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl.
płatki kukurydziane 1 szkl.
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka

Skrzydełka umyć,odciąć lotki.Do garnka wlać wodę,posolić,włożyć skrzydełka,gotować ok.20 minut.Wyjąć,przestudzić,podzielić na mniejsze porcje.Płatki kukurydziane pokruszyć.Bułkę tartą rozsypać do dwóch miseczek,do jednej dodać płatki,wymieszać.Do miseczki wbić jajka,dodać przyprawę do kurczaka,czosnek granulowany i pieprz.Roztrzepać widelcem.Skrzydełka panierować w bułce,jajku i w bułce z płatkami kukurydzianymi.Smażyć w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 06.11.2011 20:05
super pomysł
bami 03.08.2011 12:42
Dodatek płatków kukurydzianych, to bardzo fajna alternatywa dla samej bułki tartej :)
Gosia40 17.02.2011 11:02
baaardzo apetyczne
Małgorzata113 17.02.2011 09:20
świetny przepis
Krystyna32 17.02.2011 09:00
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak