Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kora

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 20 dag
orzechy 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
rodzynki 10 dag
olej 2 łyżeczki
mąka 3 łyżeczki
masło 1 ½ kostki
cukier 3 łyżeczki
budyń bez cukru 2 sztuk
żółtko jajek 5 sztuk
woda ¾ szklanki
placek 8 sztuk
białko 8 sztuk
Krem: 1 puszka
brzoskwinia 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kora

Ubić białka cukrem, dodać oprószone mąką orzechy, wiórki i rodzynki, olej oraz mąkę lekko wymieszać. Upiec.
2 paczki delicji nasączyć w kawie parzonej ze spirytusem.
W ¾ szklanki wody rozprowadzić 2 budynie dodać łyżkę mąki i 5 żółtek zalać syropem z brzoskwiń. Dodać 3 łyżeczki cukru. Ostudzić zimny budyń utrzeć z masłem.
Plecak przekroić na pół.
1/3 kremu
Delicje namoczone w kawie
1/3 kremu
Placek
1/3 kremu
Brzoskwinie
Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.01.2014 15:23
podoba mi się
ilka_86 23.03.2012 18:58
trzeba spróbować
IlonaAlbertos 18.03.2012 00:22
Super przepis.
iknbozka 23.10.2011 19:24
fajne
Agnieszka_B 17.02.2011 12:19
zapowiada się przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak