Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 60 dkg
drożdże 16 dkg
śmietana 1\\2 l
mąka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Lulki

Drożdże rozpuścić w śmietanie , smalec roztopić połączyć wszystko razem, rozrobić ciasto.
Rozwałkować jak na makaron , posmarować marmoladą krajać w kwadraty , zawijać i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 17.02.2011 14:32
Wydaje się proste i szybkie...zapisuje sobie do wypróbowania :) Spora porcja wyjdzie z tylu składników...zastanawia mnie tylko, czy nie będzie to zbyt tłuste ze względu na dużą ilość smalcu ? i czy marmolada nie będzie wypływać , jak kwadraty będą wycinane z ciasta posmarowanego po całości przed wycinaniem kwadratów?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak