Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dkg
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
bakalie do smaku
twaróg 60 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Zmielony ser wymieszać z żółtkami i cukrem.
Żelatynę zalać nie wielką ilością zimnej wody odstawić na 5min zalać gorącym mlekiem.
Po ostudzeniu dodać do sera żelatynę oraz pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć dodać pianę z białek.
Wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak