Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowo-kokosowe serduszka gofrowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło 10 dag
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
jogurt naturalny 120 ml
woda 100 ml
mąka pszenna 13 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 2 łyżki
Do dekoracji:
pisak cukrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo-kokosowe serduszka gofrowe

Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, jajka i jogurt, starannie wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko bezpośrednio do masy. Dolać wody, starannie wymieszać, aż ciasto nabierze konsystencji śmietany. W razie potrzeby dolać 3-4 łyżki wody. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Gdyby ciasto być zbyt rzadkie, należy zagęścić je odrobiną mąki lub łyżeczką wiórków. Gofrownice serduszkową (6 serduszek) nagrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec, aż wafle będą złotobrązowe. Gotowe przekładać na deskę kuchenną, zostawić do ostygnięcia. Zimne gofry podzielić na pojedyncze serduszka, ozdobić pisakiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 09.11.2012 21:10
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak