Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w zalewie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 2 kg
cebula 1 duża
marchew 2-3 szt
seler ze słoika
Zalewa:
cukier 3/4 szklanki
olej 3/4 szklanki
ocet 1/2 szklanki
musztarda 2-3 łyżki
sól 2 łyżki
papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w zalewie

Wszystkie składniki z zalewy wymieszać, zagotować, przestudzić. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce.Dobrze wymieszać. Zalać warzywa zalewą. Dokładnie połączyć. Tak przygotowaną surówkę nakładać do słoików i włożyć do lodówki. Z tych proporcji wychodzi ok. 4-5 słoików 1 l.
Taką sałatka może stać do 4 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.02.2012 13:16
bardzo ciekawy przepis
gacopierz23 18.05.2011 22:43
ciekawe i praktyczne
caroline1983 07.05.2011 09:10
Bardzo ciekawy przepis, muszę wypróbować :)
aginaa 17.02.2011 10:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak