Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem szpinakowo-serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 1/2 paczki
szpinak mrożony 100 g
śmietana 12% 100 g
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Makaron ugotować.
Na patelni rozmrozić szpinak, dodając kilka łyżeczek wody. W miseczce zmieszać jajko, śmietanę i żółty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę połączyć ze szpinakiem, zagotować i chwilę pomieszać. Dodać do makaronu.
Pożądany efekt uzyskamy, gdy makaron będzie jedynie lekko umoczony i obtoczony w sosie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.11.2012 21:55
nieżle
Margo1 01.11.2012 21:55
nieżle
Niunia 29.03.2012 19:42
pycha
Natalia/tubisiek 18.06.2011 09:13
musiał być smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak