pikantne żeberka

pikantne żeberka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1,5 kg
  • sos chili

  • sól i pieprz do smaku

  • zioła prowansalkie Prymat

  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka umyć i osuszyć. Kilka kropel sosu chilli wymieszać z olejem i polać nim żeberka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odstawić na 2 godzinki do lodówki. Po tym czasie ułożyć żeberka w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami. Piec ok. godzinki od czasu do czasu polewając powstałym sosem lub aby złagodzić ostry smak wodą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

19.09.2013 08:34
bardzo smaczne

IlonaAlbertos

01.05.2012 22:15
Muszą być smaczne.

kasienka23

27.04.2012 12:11
pyszne żeberka :)

Agnik

06.02.2012 15:57
mniam

Bart

22.03.2011 23:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat