Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne żeberka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 1,5 kg
sos chili
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne żeberka

żeberka umyć i osuszyć. Kilka kropel sosu chilli wymieszać z olejem i polać nim żeberka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odstawić na 2 godzinki do lodówki. Po tym czasie ułożyć żeberka w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami. Piec ok. godzinki od czasu do czasu polewając powstałym sosem lub aby złagodzić ostry smak wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.09.2013 08:34
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 01.05.2012 22:15
Muszą być smaczne.
kasienka23 27.04.2012 12:11
pyszne żeberka :)
Agnik 06.02.2012 15:57
mniam
Bart 22.03.2011 23:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak