Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 3 litry
cebula 1 kg
mąka 4 łyżki
pieprz
masło 2 łyżki
bagietka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Ugotować bulion warzywny (mogą być kostki) Cebulę obrać, drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Gdy cebula będzie już gotowa dodać cebulę i chwilę smażyć. Do gotującego się buionu dodać cebulę. Gotować ok 5 min. Kolejno przy pomocy blendera zmiksować zupę. Bagietkę pokroić w kostkę. Blaszkę wysmarować olejem. Ułożyć grzanki wstawić do piekarnika na ok 7-9 min. Do zupy dodać posiekaną natkę pietruszki podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak