Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka szpinakowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 0,5 kg
rodzynki 15 dkg
czosnek 1 ząbek
oliwa
płatki migdałowe 5 dkg
parmezan starty
Pieprz biały mielony Prymat
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka szpinakowa

Szpinak myjemy,dużą miskę smarujemy rozgniecionym czosnkiem,a rodzynki parzymy.Wrzucamy do miski szpinak rodzynki,płatki migdałowe i czosnek granulowany,zalewamy to wszystko łyżką oliwy wymieszaną z łyżką octu,przyprawiamy pieprzem białym i mięszamy.Na koniec posypujemy startym serem startym na tarce o dużych oczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 25.07.2011 19:09
super
Krystyna32 17.02.2011 09:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak