Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 1/2 kg
wątróbki z kurczaka 1/2 kg
marchew 2 szt.
bułka 3 szt.
cebula 2 szt.
jajko 3 szt.
majeranek 1 łyżka
sól 2 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
kostka warzywna 1 szkl.
boczek 1 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet

W wodzie z kostką bulionu i 1 łyżeczce soli ugotować boczek i łopatkę i marchew, pod koniec gotowania dodać wątróbkę jeszcze chwilę pogotować. W Wywarze namoczyć 3 bułki, które potem odcisnąć. Mięso i marchew odcedzić. Cebulę pokroić drobniej. W maszynce do mięsa zmielić wszystkie składniki, dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Masę włożyć do 2 podłużnych foremek do połowy wysokości i piec około 1 godziny w piekarniku o temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.02.2011 11:16
brzmi smacznie
dorotka0000025 17.02.2011 11:16
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak