Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1,5 kg
sól i pieprz do smaku
cebule 3
rodzynki 5 dag
śliwki suszone 5 dag
morele 5
miód 3 łyżki
piwo 1 puszka
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka na słodko

Żeberka oprószyć przyprawami i obsmażyć z obu stron na oleju. przełożyć do głębszego rondelka. Następnie dodać pokrojoną i podduszoną na maśle cebulkę, śliwki, morele oraz rodzynki. Całość zalać piwem wymieszanym z miodem i dusić do miękkości. Na końcu doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.12.2013 16:03
super są takie żeberka
RenataZ-et 02.04.2013 23:33
muszą super smakować takie żeberka
IlonaAlbertos 13.06.2012 23:09
Przepis zachęcający do wypróbowania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak