Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z jabłkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 250 g
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 40 dag
mleko 8 łyżek
ocet 1 łyżka
jabłka 1 kg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z jabłkami

Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. dodajemy mąkę oraz mleko. Białka ubijamy, dodajemy do masy. Dodajemy proszek i wlewamy ocet. Wylewamy na blaszkę. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki. Układamy na cieście. Pieczemy 45 min w temp 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak