Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

różowy krem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 5 łyżek
wino wytrawne 1/2 szklanki
rum 1 kieliszek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: różowy krem

Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie i pozostawiamy na 15 min.Bierzemy jajka oddzielamy żółtka ,żółtka ubijamy z dodatkiem 4 łyżek cukru i wina do zgęstnienia i ostudzić.Zelatynę podgrzewamy na małym ogniu mieszając do momentu zawrzenia,odtawiamy i studzimy.Mieszamy z masą żółtkowo-winną i rumem.Z białek ubijamy pianę,gdy będzie sztywna dodajemy resztę cukru.Dobrze ubitą piane łączymy z kremem żółtkowym za pomocą trzepaczki.Deser wykładamy na salaterki i wkładamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.07.2011 10:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak