Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
por
cebula
papryka 1/2 szt
mąka 5 łyżek
olej
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona

Por kroimy w krążki. Cebulę siekamy. PApykę kroimy w kostkę. Wątróbkę kroimy w plastry obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron ok 4 min. Zalewamy szklanką wody, Dusimy na małym ogniu. Dodajemy por, cebulę oraz paprykę. Dusimy 30 min. Doprawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.02.2013 23:12
Wątróbkę uwielbiam od małego
bami 24.05.2012 19:37
Taką wątróbkę lubię :)
Karolcia12 03.08.2011 22:06
SMACZNE
Misiek1 17.02.2011 08:53
Lubię wątróbkę duszoną :) Jeszcze z warzywami... Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak