Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rissotto zapiekane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
ryż 2 woreczki
pieczarki 400 g
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ser żółty 300 g
śmietana 18 proc 150 g
żółtko jajek 2 szt
sól, pieprz
majeranek
curry
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rissotto zapiekane

Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Przyprawiamy i smażymy na złoty kolor. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paski. Podsmażam z cebulą. Groszek i kukurydzę odsączamy, gotujemy ok 10 min. Mięso mieszamy z ryżem, pieczarkami, groszkiem i kukurydzą.Dodajemy śmietanę oraz żółtka.Mieszamy.Wykładamy do wysmarowanej olejem naczynia żaroodpornego . Ser ścieramy i posypujemy wierzch potrawy. Wkładamy na nagrzanego piekarnika i pieczemy aż ser się rozstopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 18.05.2011 08:36
muszę spróbować
eli_555 16.04.2011 22:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak