Pierś kurczaka w warzywach z żółtym ryżem

Pierś kurczaka w warzywach z żółtym ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

    2 szt
  • pomidor

    1 puszka
  • warzywa mrożone

    1/3 paczki
  • por

    2 szt biała część
  • olej do smażenia

  • ryż

    2 woreczki
  • curry

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa un. Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę i przyprawić powyższymi przyprawami. Pory umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzać garnek z małą ilością oleju , następnie przysmażyć pora. Jak por będzie miękki dodać pomidory z puszki i mrożone warzywa. W międzyczasie na innej patelni z dodatkiem oleju przysmażyć piersi z kurczaka. Gotowe mięso umieścić w garnuszku z warzywami. Wszystko ze sobą podusić kilka minut. Ryż ugotować zgodnie z istrukcją na opakowaniu, ale do wody trzeba dodać trochę curry(aby ryż zmienił kolor).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kochanyptysiu

13.10.2011 17:02
mniam,mniam

Gosia32

18.02.2011 08:20
Wygląda apetycznie;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat