Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z sosem serowo-grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
jajko
woda
olej
sól
żółty ser
szynka
grzyby
cebula
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z sosem serowo-grzybowym

Z mąki, jajka, soli, wody i 2 łyżek oleju zrobić ciasto o konsystencji lekkiej śmietany. Usmażyć cienkie naleśniki. W każdy naleśnik zawinąć żółty ser i szynkę, składając je w kopertę. W rondelku rozpuścić łyżkę masła i oleju, udusić drobno posiekaną cebulkę, wrzucić pokrojone grzyby lub pieczarki. Doprawić do smaku. Polecam tymianek lub koperek w zależności co jest pod ręką. Dusić ok. 10 minut następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę i ulubione zioła. Naleśniki podgrzać, tak żeby rozpuścić ser, następnie polać sosem. Można posypać startym serem i zapiec krótko w piekarniku aż ser się rozpuści. Można oczywiście w wersji szybkiej przygotować sos z torebki. I tak jest pyszne i szybkie. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.07.2011 21:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak