Naleśniki z sosem serowo-grzybowym

Naleśniki z sosem serowo-grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • jajko

  • woda

  • olej

  • sól

  • żółty ser

  • szynka

  • grzyby

  • cebula

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, soli, wody i 2 łyżek oleju zrobić ciasto o konsystencji lekkiej śmietany. Usmażyć cienkie naleśniki. W każdy naleśnik zawinąć żółty ser i szynkę, składając je w kopertę. W rondelku rozpuścić łyżkę masła i oleju, udusić drobno posiekaną cebulkę, wrzucić pokrojone grzyby lub pieczarki. Doprawić do smaku. Polecam tymianek lub koperek w zależności co jest pod ręką. Dusić ok. 10 minut następnie zdjąć z ognia, dodać śmietanę i ulubione zioła. Naleśniki podgrzać, tak żeby rozpuścić ser, następnie polać sosem. Można posypać startym serem i zapiec krótko w piekarniku aż ser się rozpuści. Można oczywiście w wersji szybkiej przygotować sos z torebki. I tak jest pyszne i szybkie. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

05.07.2011 21:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat